A Àfrica podem trobar més de 35 Parcs i/o Reserves Naturals. Us exposem les que per una raó o una altre, ens han cridat l’atenció:

 

Nom del parc o reserva: d’Amboseli

Localització: Kenya

Què hi trobem?: El parc té 39.206 hectàrees, en el nucli de 8.000km2 d’ecosistemes . Hi  ha 400 espècies d’aus.

Superfície: 392 km2

Data de creació o fundació: Al 1974

 

Nom del parc o reserva: Chaambi

Localització: Egipte

Què hi trobem?: La flora és típica de la regió del Dorsal tunisià, amb pins d’Alep principalment, com espècie dominant entre 262 espècies censades.

La fauna està adaptada a les condiciones muntanyoses i a la neu; es troben porcs senglars, guineus, hienes, gaseles, llebres i altres animals.

Superfície: 6.723 hectàrees.

Data de creació o fundació: 1980

Enllaç de la foto del parc:

https://www.google.com/search?q=parc+nacional+de+chaambi&rlz=1CAHLQR_enES838&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi–7Ly3dngAhUHyYUKHYMsAyQQ_AUIDigB&cshid=1551195698271673&biw=1366&bih=641#imgrc=GsKCD68duuuMOM:

 

Nom del parc o reserva: Parc Nacional de Kissama.

Localització: Angola

Què hi trobem? Hi podem trobar: elefants, antílop sable, Pacaca (búfal d’aigua), nunces, golungo, senglars, micos, antílops equins, cérvol, manatí, talapoins i tortugues marines.

En la temporada de pluges centenars d’ocells acudeixen a la zona: flamencs, garsas, pelicans, ànecs silvestres, gavines, àguilas i corbs.

Superfície: 990.000 ha

Data de creació o fundació: 1957

Enllaç de la foto del parc:

https://es.wikipedia.org/wiki/Parque_nacional_de_Kissama#/media/File:Kissama_003.JPG

 

Nom del parc o reserva: Parc Nacional de Talassemtane

Localització: Marroc

Què hi trobem? Les espècies vegetals presents pertanyen al bosc mediterrani, i entre elles es poden destacar: el pinsapo, el cedre de l’Atles, el teix, la surera, l’alzina, la teva de berberia o araar, el boix balear, l’ullastre, l’aladern de fulla ampla, el llentiscle, el margalló, l’arboç, així com tres espècies de pins, el pi blanc, el pinastre i la pinassa i, en algunes zones més humides, el lloro i el llorerEntre la fauna destaca la presència del mico de berberia

Superfície: 58.000 ha

Data de creació o fundació: 2004

Enllaç de la foto del parc: https://ca.wikipedia.org/wiki/Parc_Nacional_de_Talassemtane#/media/File:Talassemtane_National_Park_(5065135690).jpg

 

Nom del parc o reserva: Parc Nacional de Limpopo

Localització: Moçambic

Què hi trobem? Podem trobar-hi elefants, rinoceronts blancs, búfals, lleons, guepards, girafes, hipopòtams, zebres, impala, kudus,nyu, nyala, hiena tacada, antílops sable, i cocodrils

Superfície: 10000 km quadrats

Data de creació o fundació: 2001

Enllaç de la foto del parc:

https://www.google.com/search?q=parc+nacional+de+limpopo&rlz=1CAHLQR_enES838&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi5p9SY4dngAhUDyIUKHabzB4EQ_AUIDigB&biw=1366&bih=641#imgrc=7cSKZUzgz2rlKM:

 

Nom del parc o reserva:Akagera

Localització: Rwanda

Què hi trobem?conté flora de tipus guinea nocongoles, sudanès, zambeziano, somali-maasai i de afromontaña. La sabana amb herba petita (en la seva major part themeda triandra, Hyparrhenia Sp. I Cymbopogon Afronardus ) i bosc de sabana i matoll a la vessants ( Combretum spp. I Acacia senegal ). Els turons més escarpades del centre i sud estan densament poblades d’arbres i coberta d’arbustos. A les zones baixes, cap a les vores del llac, a l’est, la sabana es posa més pesadament arbrada, fins convertir-se en bosc de galeria al llarg del llac.

Superfície:2.500km2

Data de creació o fundació:1938